Algemene voorwaarden Haptopraktijk Rosan
Zorgaanbieder
- Haptopraktijk Rosan is lid van beroepsvereniging het NVPA.
Deze beroepsvereniging is aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ. Informatie hierover kunt u vinden op https://nvpa.org/ en https://rbcz.nu/.
- Behandeling
- De sessies duren 50 minuten tot 1 uur en vinden met een zekere regelmaat plaats, zodat er een doorgaand proces kan ontstaan.
- U kunt zonder verwijzing van een arts of specialist bij mij terecht. Echter indien aanvullende informatie is vereist, zal ik contact opnemen met uw huisarts, ARBO-arts of andere specialist. Dit gaat altijd in samenspraak en overleg met u en u ondertekent in de behandelovereenkomst voor deze overdracht, Wanneer andersoortige behandeling gewenst is, zal ik u doorverwijzen naar een andere zorginstelling of specialist.
- In principe staan de eerste drie sessies in het teken van de intake. Na de intake wordt gezamenlijk een behandelplan opgesteld, waarin behandeldoelen worden geformuleerd en verdere afspraken worden gemaakt.
- Op het moment dat ik ziek ben, vindt er geen vervanging plaats. De haptotherapie sessie gaat dan niet door en wordt naar een andere datum/tijd verplaatst.
- In het geval van langdurige ziekte wordt in overleg met u vervanging geregeld of wordt de haptotherapie (tijdelijk) stopgezet.
- Klachtenregeling
- In het geval dat er sprake is van een klacht, wendt de cliënt zich bij voorkeur tot de haptotherapeut. De klacht wordt in een persoonlijk gesprek besproken en er wordt geprobeerd tot een oplossing te komen.
- Indien dat niet het gewenste effect heeft, kan de cliënt zich richten tot een onafhankelijke klachtenfunctionaris en eventueel daarna tot de geschillencommissie. Deze geschillencommissie is onafhankelijk van alle partijen en gespecialiseerd in de complementaire zorg. Haptopraktijk Rosan is aangesloten bij Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG) en voldoet hiermee aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ). Een cliëntenfolder kunt u inzien bij de haptotherapeut of op de website https://www.scag.nl/.
- Wanneer u een klacht indient via de geschillencommissie informeert u de haptotherapeut ten alle tijde vooraf.
- Klacht via de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ)
Bij het tuchtcollege kunt u alleen klagen over situaties die onder de tuchtnormen (beroepscodes) binnen de complementaire zorg vallen. In bijna alle gevallen betreft het hier de beroepscode van de RBCZ/TCZ en de beroepscode van het NVPA.
- Aansprakelijkheid
- U bent zelf verantwoordelijk voor het geven, gevraagd of ongevraagd, van de juiste informatie tijdens het behandelingstraject. U bent verantwoordelijk voor uw eigen proces. Dit betekent dat als u vindt dat de behandeling niet helpt, u iets niet begrijpt of het ergens niet mee eens bent, u dit zelf aangeeft. Dit geld ook voor eventuele wijzigingen ten aanzien van het medicijngebruik, gezondheid, zorgverzekering, huisarts, NAW-gegevens, enzovoorts.
- Haptopraktijk Rosan is niet aansprakelijk voor materiële schade die u geleden heeft door het bezoeken van de praktijk. Dit geldt tevens voor zoekgeraakte spullen of beschadiging van uw materialen, tijdens of na een bezoek aan Haptopraktijk Rosan.
- Haptopraktijk Rosan heeft een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze aansprakelijkheidsverzekering beschermt Haptopraktijk Rosan tegen de financiële gevolgen van fouten die gemaakt zijn of schade die zijn veroorzaakt tijdens een haptotherapeutische behandeling en in de praktijk. Indien de haptotherapeut aansprakelijk wordt bevonden voor geleden schade gelden de voorwaarden van de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Reaal. Haptopraktijk Rosan is eveneens in het bezit van een rechtsbijstandverzekering welke is afgesloten bij Reaal, die dekkend is voor de WKKGZ.
- Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling
- De meldcode is een code waarin staat hoe een haptotherapeut moet omgaan met het signaleren en melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Iedere zorgverlener met een beroepsgeheim heeft op basis van de wet op jeugdzorg het recht om vermoedens van kindermishandeling te melden. Het meldrecht omvat het recht om op verzoek van het Meldpunt Kindermishandeling informatie te verstrekken over de ouders/ verzorgers en/of het kind, zo nodig zonder toestemming van het kind en/of ouder/ verzorger.
- AVG
- Haptopraktijk Rosan houdt persoonsgegevens bij van cliënten en is op basis daarvan onderhevig aan de AVG. Daarover kunt u op haptopraktijk-rosan.nl meer informatie vinden, zoals de privacyverklaring.
- Toepasselijk recht
- Op de rechtsverhouding tussen de haptotherapeut en cliënten is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen ter zake of in verband met die rechtsverhouding kunnen, naast de op grond van de wet bevoegde rechter, worden beslecht door de bevoegde rechter te Rechtbank Midden-Nederland.