Heeft jouw kind:
- fysieke klachten als buikpijn of hoofdpijn?
- weinig zelfvertrouwen?
- last van (faal)angsten?
- problemen met slapen?
- moeite met nee zeggen/ grenzen aangeven?
- concentratieproblemen?
- vaak last van onverwachte boosheid of juist heel stil gedrag?
- ander gedrag thuis dan op school?
- een schokkende gebeurtenis meegemaakt?
Als je kind zich lekker in zijn vel voelt, kan het de wereld ontdekken en zich ontwikkelen. Dat gebeurt door contact met andere kinderen en volwassenen in een veilige sociale omgeving. Je kind ontwikkelt hierdoor een basisgevoel van veiligheid. Als deze veiligheid er (tijdelijk) niet is, zal je kind dit uiten in ander gedrag.
Als ouder valt het op dat je kind zich anders gedraagt dan voorheen. De oorzaak is niet altijd even duidelijk, maar door het gedrag laat je kind zien dat het zich niet comfortabel voelt. Het is belangrijk daar dan de juiste aandacht aan te geven.
Spel en contact maken
Haptotherapie voor kind en ouder is een begeleidingsvorm voor kinderen op de basisschool (4-12 jaar) met bewegingsoefeningen en aanraakspelletjes. Hierdoor leert je kind (weer) te voelen wat goed voelt en wat niet, waar het zelf dan naar kan handelen. Beide ouders worden hier actief bij betrokken. Door spel en contact maken is haptotherapie voor het kind een mooie vorm om dit veilige gevoel in zichzelf en met de omgeving te herontdekken.
Door de actieve betrokkenheid van de ouder(s) tijdens de begeleiding kunnen de ervaringen tijdens de begeleiding thuis worden voortgezet.
Bij voorkeur gaan beide ouders om de beurt mee naar de sessies.